DARMOWA DOSTAWA NA CAŁY ASORTYMENT JUŻ OD 250 ZŁ

Delikatesy Włoskie
Oryginalne produkty prosto z Włoch

Spis treści

Składniki (4 porcje):

  • 400g makaronu spaghetti
  • 150g guanciale
  • 3 duże jajka
  • 100g sera Pecorino Romano
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalny)
  • Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • Sól morska do gotowania makaronu
  1. Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. Na patelni podsmaż guanciale na maśle, aż będzie chrupiące.
  3. W misce ubij jajka, dodaj starty ser Pecorino Romano oraz szczyptę soli i pieprzu.
  4. Odcedź ugotowany makaron i wrzuć go do gorącej patelni z guanciale.
  5. Zmniejsz ogień, a następnie wymieszaj makaron z jajkami i serem. Staraj się, aby jajka ścięły się i utworzyły kremowy sos.
  6. Podawaj natychmiast, posypując dodatkowym serem.

Wróć do listy wpisów

Lista produktów

Poniżej znajdziesz listę produktów potrzebnych do przyrządzenia tego dania

Guanciale, boczek wędzony z podgardla

Cena: 16,40  / 100g

Dostępność w 24h!

Wybierz wariant

makaron Spaghetti, Mozzo, 500g

Cena: 21,50 

Dostępność w 24h!

Dodaj do koszyka

Newsletter

Zyskaj 5% rabatu na następne zakupy

    Masz pytania? Z przyjemnością na nie odpowiemy

    Napisz do nas, opowiedz nam o tym czego oczekujesz.

    Odwiedź nasz sklep stacjonarny

    Dane firmy

    Fettine Agnieszka Włodarczyk

    Godziny otwarcia sklepu stacjonarnego
    Poniedziałek – Piątek: 10:00 – 19:00
    Sobota: 10:00 – 14:00

    ul. Kalwaryjska 42
    30-504 Kraków
    NIP: 6781805083

    Fettine Agnieszka Włodarczyk

    Godziny otwarcia sklepu stacjonarnego
    Poniedziałek – Piątek: 10:00 – 19:00
    Sobota: 10:00 – 14:00

    ul. Kalwaryjska 42
    30-504 Kraków
    NIP: 6781805083

    Fettine © Copyright 2024.

    Projekt i realizacja: Agencja kreatywna