Fettine Włoskie Delikatesy

Darmowa dostawa od 250zł
Przepisy na włoskie dania w 30 minut

Plastry wędliny bresaola z rukolą i tartym serem Parmigiano Reggiano

Składniki:

  • 100 g wędliny Bresaola
  • 2 garście świeżej rukoli
  • 50 g sera Parmigiano Reggiano (tarty)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Świeżo mielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj podstawę:
    • rozłóż plastry wędliny Bresaola na talerzu lub na desce do krojenia
  2. Dodaj rukolę:
    • umyj i osusz rukolę, a następnie ułóż ją równomiernie na plastrach wędliny
  3. Tarty ser Parmigiano Reggiano:
    • posyp plastry rukoli i Bresaoli tartym serem Parmigiano Reggiano.
  4. Skrop oliwą i sokiem z cytryny:
    • skrop całość łyżką oliwy z oliwek
    • wyciśnij sok z połowy cytryny i skrop nim danie
  5. Dodaj pieprz:
    • delikatnie posyp danie świeżo mielonym pieprzem według własnych upodobań
  6. Podawanie:
    • możesz podać to danie na talerzu lub w formie zawiniętych rolek, dodając do każdej porcji po kawałku chrupiącego chleba

Ten przepis na plastry wędliny Bresaola z rukolą i Parmigiano Reggiano to idealny wybór na lekką przekąskę lub przystawkę, która doskonale wpisuje się w klimat włoskiej kuchni.
Pamiętaj, że jako sklep z włoskimi produktami, warto zwrócić uwagę na jakość wędliny Bresaola, świeżości rukoli oraz autentyczność sera Parmigiano Reggiano.

Koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Do sklepu
0